Veelgestelde vragen

1. Wat kan ik doen als het mij niet lukt om in te schrijven?
Klik hier voor adviezen

 

2. Wat kan ik vinden op de website www.spirituelekerst.nl ?

Op deze website van Pentagram boekwinkel uit Haarlem vind je onder de rubriek ‘Home’ tientallen artikelen. Dat zijn meestal gedeelten over spirituele aspecten van Kerstmis uit allerlei boeken en tijdschriften. Als je informatie zoekt over een specifiek onderwerp, kun je gebruik maken van de zoekfunctie rechtsboven.

De artikelen geven tezamen een kaleidoscopisch beeld over Kerst en spiritualiteit. Het is lastig om daar zelf een samenhangende visie uit te destilleren waar je in je leven echt iets mee kunt.

Daarom heeft Pentagram boekwinkel een online-programma ontwikkeld waarbij je in de kerstperiode van 22 december tot en met 6 januari dagelijks per e-mail spirituele inspiratie ontvangt in de vorm van geschreven en gesproken teksten. Je kunt gratis deelnemen aan dit programma door je voornaam, achternaam en e-mail in te vullen in het formulier in de rechterkolom van de website.

 

3. Wat ontvang ik precies als ik inschrijf voor online-programma?

Als je deelneemt ontvang je in de kerstperiode iedere ochtend een e-mail met links naar twee teksten die je kunt lezen en beluisteren: een verhaal  uit het Aquarius Evangelie en een  beschouwing die geïnspireerd is op het Aquarius Evangelie. De titels luiden:

 • 22 december : Jezelf voorbereiden
 • 23 december : De innerlijke mens in je herkennen
 • 24 december : Je weg bereiden
 • 25 december : Het goddelijke in jezelf geboorte geven
 • 26 december : In dit teken zul je overwinnen
 • 27 december : Je magische geschenken
 • 28 december : Bedreigingen vanuit de wereld en jezelf
 • 29 december : Je opdracht in het leven
 • 30 december : Je terugblik op het verleden
 • 31 december : Afscheid nemen van je leermeesters
 • 1 januari : Je talenten ontplooien
 • 2 januari : De verborgen schatten in je hart
 • 3 januari : Aandacht voor je innerlijke ontwikkeling
 • 4 januari : Het geestbewustzijn in je wekken
 • 5 januari : Zeven grondstellingen voor je leven
 • 6 januari : Neerdaling van de heilige adem

Als je inschrijft, ontvang je automatische ook de e-mails voor andere online-programma’s zoals ‘Spirituele Pasen’ (8 dagen) en ‘Spirituele Pinksteren’ (8 dagen).

 

4. In de kerstperiode ben ik niet altijd thuis en ik heb niet altijd een internetverbinding tot mijn beschikking. Kan ik het programma dan toch volgen?

Jazeker, alle teksten staan in het boek Spirituele Kerst – Handreiking voor bezinning en bezieling rondom Kerstmis en Oud en Nieuw .

 

5. Wanneer kan ik me het beste richten op de teksten die ik ontvang?

We raden je aan om je aan het einde van de avond te richten op het verhaal uit het Aquarius Evangelie, en aan het begin van de ochtend op de beschouwing die op dat verhaal is gebaseerd. Dan eindig je en begin je de dagen in de kerstperiode op een wijze die gunstig is voor je ontwikkeling.

 

6. Waarom is het Aquarius Evangelie als uitgangspunt gekozen voor dit programma?

Het Aquarius Evangelie van Levi Dowling bevat een uitgebreide versie van het verhaal over de geboorte van Jezus en geeft heel mooi de uitgangspunten weer van wat wel het esoterische christendom, het innerlijke christendom en het gnostieke christendom wordt genoemd. Alle bevrijdende waarden uit voorgaande filosofieën en wereldgodsdiensten zijn daarin zodanig samengebracht en vernieuwd dat ook de mens van de 21ste eeuw zich daardoor op zijn levensweg kan laten inspireren.

 

7. Wie zijn de mensen achter de website www.spirituelekerst.nl

Deze website en het daaraan gekoppelde online-programma voor 16 dagelijkse e-mails in de kerstperiode is gerealiseerd door een team van enthousiaste vrijwilligers. Zij gaan al tientallen jaren, met vallen en opstaan natuurlijk, een spirituele weg binnen een levende traditie van het gnostieke christendom, en willen hun inzichten en ervaringen graag uitdragen, ook online.

 

8. Ik wil graag optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de kerstperiode biedt voor innerlijke groei. Wat kan ik daarvoor het beste doen?

Daar is geen pasklaar antwoord op te geven, want dat hangt af van jouw omstandigheden en interesses. Er is al veel gewonnen als je je gedurende de 16 dagen iedere ochtend en iedere avond even richt op de teksten die je ontvangt. Naast je gebruikelijke en noodzakelijke taken kun je gewoon dingen doen die je graag doet.

Wil je nog meer aanwijzingen? Dan kun je denken aan algemene aanbevelingen die niet alleen voor de kerstperiode gelden, maar voor het hele jaar en zijn samengevat in het motto ‘rust, reinheid en regelmaat’. Concreet betekent dat bijvoorbeeld:

 • zorg voor voldoende ontspanning en beweging in de buitenlucht
 • eet gezond en met mate
 • gebruik geen tabak, alcohol of andere verdovende middelen
 • beperk het gebruik van media en wees selectief in wat je leest, bekijkt en beluistert
 • ga om met mensen bij wie je je prettig voelt
 • bouw een ritme in je leven waarbij er een gezond evenwicht is tussen slapen, werken, leren, eten en ontspannen
 • wees dankbaar

 

9. Ik ben geraakt door de informatie op deze website en heb behoefte aan meer. Wat zijn daarvoor de mogelijkheden?

Als je inschrijft voor het online-programma Spirituele Kerst ontvang je ongeveer maandelijks een nieuwsbrief van Pentagram boekwinkel. Daarin staan niet alleen goede boeken op spiritueel gebied, maar ook inspirerende lezingen die regelmatig worden georganiseerd door Pentagram boekwinkel in Haarlem en symposia waarbij Pentagram boekwinkel vertegenwoordigd is. Je kunt ons ook volgen op Facebook spirituele teksten , Youtube en Pinterest .

 

10. Ik vind dat jullie goed werk doen. Kan ik jullie steunen?

Jazeker, wij zijn heel blij met donaties, want die stellen ons in staat online-programma’s als deze te blijven ontwikkelen, promoten en organiseren. KLIK OM EEN DONATIE TE DOEN .

omslag boek Spirituele Kerst Handreiding voor bezinning en bezieling rondom Kerstmis en Oud en NieuwKLIK HIER OM HET BOEK SPIRITUELE KERST TE BESTELLEN

2 thoughts on “Veelgestelde vragen

 1. Team Spirituele Kerst Bericht auteur

  Dank je wel voor je reactie Else. Mooi om feedback te ontvangen. We zijn ons er terdege van bewust dat hier op deze website veel tekst wordt gebruikt. Daar hebben we bewust voor gekozen om de door ons gewenste diepgang te kunnen bereiken, een diepgang over dit onderwerp die elders op internet moeilijk te vinden is.

  Om de dagteksten toegankelijker te maken, hebben we deze ook ingesproken. Mensen kunnen er dan in alle rust naar luisteren. Dat kost inderdaad wat tijd en inspanning. Maar alles wat werkelijk de moeite waard is, kost tijd en inspanning.

  Natuurlijk is er ook behoefte aan content die korter en daardoor ook oppervlakkiger is. Aan die behoefte willen we tegemoet komen op onder andere onze facebookpagina https://www.facebook.com/spiritueleteksten

  We wensen jou ook fijne sfeervolle vredige dagen vanuit hart, hoofd en handen!

  Reageren
 2. Team Spirituele Kerst Bericht auteur

  Arthur, alle teksten staan nog op deze website. Als je met de cursor op de rubriek “beschouwingen voor ochtenden” gaat staan, verschijnt er een lijst met alle data van 22 december tot en met 6 januari. Door op de datum te klikken kom je op de betreffende beschouwing die je kunt lezen of beluisteren. Dat geldt ook voor de rubriek “verhalen voor avonden”.

  Reageren
 3. MOSADei

  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  where to get insurance
  2nd hand cars 4 sale Video
  2nd hand cars 4 sale 2nd hand cars 4 sale Showing 1 to 10 of 8,360 used vehicles that match your search Peugeot 107 1.0 Urban 3dr Petrol Hatchback 10/60 Reg | 26,555 miles | Petrol | Silver | Manual Call our sales advisors, quoting Ref. 033-550202 0330 096 6450 Make an Enquiry | Save | Compare Metallic Paint Low Mileage CD Player “The 107 is a great little car which would make an ideal small town run around or would make an ideal first car with its low running costs, fantastic fuel economy and low road tax and insurance. …
  The post 2nd hand cars 4 sale Video appeared first on Auto.

  Hawai Finance
  brightedge content optimizer
  10 centimes coin value
  asm auto parts
  list of pharmaceutical companies in
  miri

  Reageren
 4. SARAei

  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  my campus
  Mint: Money Manager, Bills, Credit Score & Budgeting, personal credit.Personal credit
  How do you measure up? The average credit score for Mint users is 705 (national avg. is 673*). Check yours for free in Mint. How do you measure up? The average credit score for Mint users is 705 (national avg. is 673*). Check yours for free in Mint. How do you measure up? The average credit score for Mint users is 705 (national avg. is 673*). Check yours for free in Mint. Budgets? You betcha Easily create budgets, and see our suggestions based on your spending. Bills? Done Track and pay bills like never before. Get alerts and schedule payments …
  The post Mint: Money Manager, Bills, Credit Score & Budgeting, personal credit.Personal credit appeared first on Credit.

  [url=http://lease.remmont.com]Indiana Finance[/url]
  [url=http://remmont.com/insure-nj-commercial-trucks-vans-box-trucks-sedans-one-to-large-fleets-new-jersey-commercial-auto-insurance-new-jersey-commercial-auto-insurance/]njcaip[/url]
  [url=http://dating.remmont.com/children-s-bank-account-barclays-barclayplus-childrens-bank-accounts-account-childrens-bank-account/]joint bank account barclays[/url]
  [url=http://pharma.remmont.com/san-diego-s-life-sciences-industry-fosun-pharma/]Site[/url]
  [url=http://game.remmont.com/browser-ninjago-games-play-free-games-online-online-car-games/]lego ninjago spinjitzu[/url]
  [url=http://remmont.com/different-nursing-leadership-styles-staffpicks-rewards-article-leadership-well-suited-change-constant-list-healthcare-styles-nursing-complexity-needs-different/]vcu[/url]

  [b]TOP 250 FREE DOFOLLOW SITE LINK LIST

  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message744000/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic178408/message755182/?sessid=1742c651f707b12ae6e4d9e31c652879&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://forum.avscripts.net/member.php?82204-SARABurl
  http://yourdailybread.org/devotionals/hello/?unapproved=14455&moderation-hash=55d63e9ba796d1b8dbec6f2bd51232f9#comment-14455
  http://dailyuganda.com/node/12787#comment-5663/
  http://forum.remmont.com/pompeo-turns-reality-upside-down/#comment/
  http://206.189.92.229/cara-daftar-sbobet/?unapproved=29901&moderation-hash=58d247f40d24b26217158df6024f84b9#comment-29901
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message777854/?result=reply#message777854
  http://thefentons.com/nullam-dictum-felis-eu-pede-mollis-pretium-integer-tincidunt-cras-dapibus-vivamus-elementum-semper-nisi-aenean-vulputate-eleifend-tellus/?unapproved=20946&moderation-hash=7ad51ee7ad7af0cd89fcb0b25f4a24d4#comment-20946
  http://zhejiang.shumo.com/forum/home.php?mod=space&uid=420765
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message783178/?result=reply#message783178
  http://forum.cargohub.nl/members/144992-REMONTBids
  http://avsu88.com/home.php?mod=space&uid=1336
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message774329/?result=reply#message774329
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message772667/?result=reply#message772667
  http://www.nckforum.com/member.php?u=2895
  http://laboruniontv.org/internet-freedom-sb822-passes-california-assembly/#comment-372261/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message773017/?result=reply#message773017
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798852/
  http://www.mattglenovich.com/omlb/forum/index.php?action=profile;u=11582
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message775331/?result=reply#message775331
  http://forum.remmont.com/us-ambassador-to-germany-putin-will-exclude-ukraine-from-gas-transit-to-the-eu-after-the-construction-of-the-sp-2/#comment/
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13528/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13528
  http://forums.pnwfahren.com/member.php?82302-REMONTKasp
  http://hainanlife.info/guide/health_facilities/tsentr_lazernoy_korrektsii_zreniya_hi_vision_25801/
  http://dailyuganda.com/node/12840#comment-6117/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message782419/?result=reply#message782419
  http://teachvideo.ucoz.ru/index/8-22880
  http://www.doingtherightthing.nl/forums/users/realestateka/
  http://laboruniontv.org/afl-cio-president-trumka-destroys-pres-trump/#comment-362207/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799006/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3274/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795390/?result=reply#message795390
  http://www.wise-travel.ru/europe/velikobritania/otzyv-2756.html
  http://www.ta3arof.net/author/remontkica/
  http://winatlosingweight.com/forum/viewtopic.php?pid=371289#p371289
  http://shariat-pharmacy.com/forums/
  http://kremenhistory.org.ua/community/profile/remontet/
  http://forum.remmont.com/experts-talk-about-the-collapse-of-ukraine-after-the-elections/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message763536/?result=reply#message763536
  http://sbo-bet.online/showthread.php?tid=123243&pid=168811#pid168811
  http://www.bizweb.ru/topic/293-kak-sozdat-svoj-sajt/page-3#entry169216/
  http://richardtorres00.com/forums/users/tomasporip/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782928/?result=reply#message782928
  http://dailyuganda.com/node/12842/
  http://school-one.3dn.ru/index/8-413
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775479/?result=reply#message775479
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message771906/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message753768/?result=reply#message753768
  http://www.cityup.org/bbs/space-uid-267050.html
  http://ngoinhachung.net/diendan/15-1/sinh-vien-thao-luan.htm/baiviet/baiviet/diendan/baiviet/details-savings-news-current-news-remmont-com-2017264-1-1.html
  http://www.myshia.net/forum.php?mod=viewthread&tid=9215
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798844/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message739834/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798456/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message784584/?result=reply#message784584
  http://budo52.ru/index/8-16396
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/arguments-dallas-business-daily-news-http-nef6-com-category-news/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message777034/?result=reply#message777034
  http://www.chaifen.vip/forum.php?mod=viewthread&tid=26519&extra=
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12723/3313/
  http://laboruniontv.org/bernie-sanders-calls-for-a-global-progressive-movement/#comment-417402/
  http://www.ikeynote.cn/home.php?mod=space&uid=1019063
  http://0523114.net/home.php?mod=space&uid=56352
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message780905/?result=reply#message780905
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795069/?result=reply#message795069
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message778131/?result=reply#message778131
  http://my-pw.ru/index/8-64419
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798454/
  http://beargrylls.ru/forum/2-27-47#38045
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message753426/?result=reply#message753426
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message777083/?result=reply#message777083
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message743154/
  http://ucflower.tw/home.php?mod=space&uid=83110
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message756243/?result=reply#message756243
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798257/
  http://dailyuganda.com/node/12721#comment-2990/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12590/4773/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message756208/?result=reply#message756208
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781976/?result=reply#message781976
  http://school2reut.ru/index/8-797
  http://bandartaruhansbobet.biz/cara-daftar-sbobet/?unapproved=1820&moderation-hash=4900ea7d9ee4e78bff318bd8db1246ba#comment-1820
  http://richardtorres00.com/forums/users/nef2insuranceet/
  http://px4bbs.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2370204
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798557/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799221/
  http://www.tylorprudhomme.com/forums/topic/aktualizacja-start-systemu-konczy-sie-na-linii-plusow-http-earnings-nef2-com/
  http://dailyuganda.com/node/12721/
  http://laboruniontv.org/bernie-sanders-calls-for-a-global-progressive-movement/#comment-409357
  http://forums.harbor.ru/member.php?u=555730
  http://xn--m-fdal664aafa5abb5gwuc8bfmf7959j0ra.guanyo.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=1730624
  http://www.modarazzi.com.tr/cukur-dizisi-oyuncusu-alperen-duymaz-kimdir/?unapproved=32574&moderation-hash=2c21a985c8b2e68ef44bfc0bcabdc4fc#comment-32574
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799229/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12721/4925/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798863/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message755900/?result=reply#message755900
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message780516/?result=reply#message780516
  http://www.creepysuperzombie.org/User-CREDITKa
  http://lzwgm.com/home.php?mod=space&uid=37030
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message733976/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12823/5850
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181502/message772534/?sessid=ffcc6550d8b219f015b0e6421545dfcb&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12721/3596/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message760456/?result=reply#message760456
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message748208/?result=reply#message748208
  http://forum.yinuo1000.cn/home.php?mod=space&uid=178814
  http://ss8009v1.cn/home.php?mod=space&uid=77235
  http://chillforum.in/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message784611/?result=reply#message784611
  http://0592bike.com/bbs/space-uid-559097.html
  http://forum.7ya.com.ua/index.php?showuser=668744
  http://forum.remmont.com/tag/hayat-tahrir-al-sham-accuses-kurdish-security-force-asayish-of-plotting-assasinations-of-arab-commanders-in-sdf/#comment/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799362/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message780727/?result=reply#message780727
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798677/
  http://marki.biz.ua/index/8-27206
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181961/message776226/?sessid=ddc5ce17eb71766498c0af1fd9fcfed0&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799383/
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13515/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13515
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message783161/?result=reply#message783161
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12578/3781/
  http://www.totoroclub.net/forum/space-uid-347445.html
  http://nationslock.com/commerciallocksmith/?unapproved=5591&moderation-hash=2f96cb9eca9d4e52a10a1bab5a54a1d2#comment-5591
  http://koninrestart.pl/showthread.php?tid=1378&pid=1556#pid1556
  http://raovatonline.org/top-7-san-pham-duong-da-tu-chau-ban-chay-nhat-tren-amazon/
  http://bluestarbb.com/xtm_register_user.php?passback=yes&c1=TRAVELmi&c2=TRAVELpawDM&c3=3&c4=1976-10-1&c5=http://travel.remmont.com&c6=Chicago&c7=Chicago&c8=MS&c9=153253&c10=85531653783&c11=88544742379&c12=00realestate%40gmail.com&c13=1985&c14=7&c15=7&c16=TRAVELmi&c17=TRAVELmi&c18=83464569195&c19=TRAVELmi&c20=TRAVELmi&c21=82161565436&c22=TRAVELpaw
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795295/?result=reply#message795295
  http://forum.barrowscape.net/showthread.php?tid=5207
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798719/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message783203/?result=reply#message783203
  http://xclub2.pre.transsion.net/forum.php?mod=viewthread&tid=1267586
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic182020/message776878/?sessid=b93221009fe7b91c2a4546bb54548104&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://xn--m-xina6849d.guanyo.com/viewthread.php?tid=648856&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776794/?result=reply#message776794
  http://xn--yba19ofa67ar88imza.tailien.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=1384633
  http://dailyuganda.com/node/12765#comment-5590/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795680/?result=reply#message795680
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183557/message783290/?sessid=c057b15662b2986ec84b0fc96e477ee2&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://blackmt2.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=26669
  http://forum.real-net.org/member.php?174786-NEF6pa
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message772649/?result=reply#message772649
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message783341/?result=reply#message783341
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776376/?result=reply#message776376
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13551/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13551
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message783686/?result=reply#message783686
  http://forum.remmont.com/scientists-permafrost-is-heating-all-over-the-world/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message750233/?result=reply#message750233
  http://forum.yerdeniz.biz/viewtopic.php?f=6&t=559727
  http://forum.remmont.com/usa-and-china-today-you-and-tomorrow-i/#comment/
  http://antonovkaschool.3dn.ru/index/8-3176
  http://hiranstate.com/profile.php?lookup=129766
  http://dailyuganda.com/node/12722#comment-6108/
  http://mentehacker.com/vale-la-pena-ver-shingeki-no-kyojin/?unapproved=59&moderation-hash=aac3d834461a4e2ec180df9b0d7f3866#comment-59
  http://www.sublifixdyesub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=20&t=866822
  http://xn--huu92d942aj1cnyi373acab.lmteck.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=844686
  http://nckforum.com/member.php?s=c9c9ea10cc3f36cff426dc2ce36e0c39&u=1944
  http://dailyuganda.com/node/12840#comment-6094/
  http://www.kxwh.cn/bbs/home.php?mod=space&uid=299130
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message795532/?result=reply#message795532
  http://www.lgbbs.com.cn/space-uid-59079.html
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799274/
  http://androit.altervista.org/blog/app-per-comunicare/#comment-78337/
  http://www.kaixinmama.com/bbs/home.php?mod=space&uid=192664
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798860/
  http://forum.remmont.com/russian-foreign-ministry-u-s-preparing-media-campaign-to-accuse-russia-of-assisting-isis-in-afghanistan/#comment/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799414/
  http://bbs.roland.net.cn/home.php?mod=space&uid=35898
  http://bbs23.hcwang.cn/home.php?mod=space&uid=14830792&do=profile&from=space
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799196/
  http://forum.remmont.com/accident-in-the-us-air-force/#comment/
  http://www.123170.com/space-uid-96805.html
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798767/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798729/
  http://xn--onqu75bcvap11j.hz-nano.com/viewthread.php?tid=5386&extra=
  http://forum.remmont.com/the-kamaz-master-team-won-the-gold-and-silver-dakar-rally-2019/#comment/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799139/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message772460/?result=reply#message772460
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12590/2736
  http://lotsofpots.co.za/productdisplay/vaso-phorum?page=8097#comment-407139
  http://blog.nomadcredit.com/how-to-choose-the-best-university/?unapproved=8102&moderation-hash=38422d2d307e4b2b555c3918a6a68cfa#comment-8102
  http://xn--90ardkaeifmlc9c.xn--p1ai/forum/member.php?288615-AUTONold
  http://www.worldsczj.com/home.php?mod=space&uid=19983
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message744607/
  http://www.afrivogueitinstitute.com/forums/topic/details-colorado-finance-current-news-remmont-com/
  http://thefishboard.tightlinesnj.com/index.php
  http://www.deepdarkforum.com/Upload/showthread.php?tid=469
  http://tuyougps.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14486&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183062/message780379/?sessid=f3cc7e0e2e7329292da314e8938460c9&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://dailyuganda.com/node/12717#comment-4509/
  http://mdou3-buratino.3dn.ru/index/8-50430
  http://bbs.xinanda.net/home.php?mod=space&uid=61716
  http://www.softbaby.ru/forums/topic/details-connecticut-business-advanced-news-remmont-com/
  http://indomoneytalk.com/member.php?549615-Tetragmix
  http://www.softbaby.ru/forums/topic/news-north-dakota-finance-fresh-news-remmont-com/
  http://bessrochka.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=38576
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12578/2720
  http://dist.by/forum/razdel-predlozhenij/14936-details-anchorage-business-daily-news-http-nef2-com-category-auto/
  http://pikstyle.ru/products/top-dlya-pohudeniya-hot-shapers-hot-shejps/
  http://einsteinday.org/happy-birthday-albert-einstein/?unapproved=9847&moderation-hash=e62e3f50051b43087fc95f42999afd8f#comment-9847
  http://lifedagestan.ru/forum/12-95-8#17108/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784670/?result=reply#message784670
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message774333/?result=reply#message774333
  http://lohasmassage.com/viewthread.php?tid=17886&extra=
  http://21kbin.com/home.php?mod=space&uid=1010720
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798898/
  http://xymym.com/forum.php?mod=viewthread&tid=347755
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message773614/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message778325/?result=reply#message778325
  http://www.giveupalready.com/member.php?125705-SHALOMTep
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776330/?result=reply#message776330
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message743351/
  http://www.soldati-russian.ru/index/8-29902
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic182011/message776687/?sessid=da34f5ca1874f8bdbee066aa14e6a75a&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://new-builds.ru/users/REMONTFlup
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/4122/
  http://rap-city.xf.cz/profile.php?lookup=52312
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798397/
  http://xn--cek.lmteck.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=893073
  http://jo1sat.com/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3017/
  http://dailyuganda.com/node/12790/
  http://www.filipinadatingsites.net/cebuanas-review/?unapproved=7298&moderation-hash=9b3b5336739ea6436b8346fc66127e53#comment-7298
  http://meitui8.info/home.php?mod=space&uid=183941
  http://bbbt123.info/wp-admin/index.php?replycontent=++%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F+%D0%B2+%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%BA%D1%83+%D0%B3%D1%80%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE.+%28+pnb+credit+card+eligibility++%2C+chimney+sweep+alpharetta++%2C+bursons+darwin+%29+Fly+In+Oldtimers+a+Colmar+Houssen+les+1er%2F2+septembre+2012+%0D%0A%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B5+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%85%2C+%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%2C+%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D1%82+%D0%BD%D0%B0%D1%81+%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%BC%D0%B8.+%28+banco+de+oro+online+banking+balance+inquiry++%2C+brian+halvorsen+dentist++%2C+emp+of+suffolk+county+pllc+%29+Rassemblement+RSA+2012+Blois+LFOQ+%0D%0A%D0%A2%D0%BE%D1%82%2C+%D0%BA%D1%82%D0%BE+%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82+%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B5+%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9%2C+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8%D0%BD+%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE%2C+%D1%87%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%8B+%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B8+%D0%B8%D1%85%3B+%D1%82%D0%BE%D1%82%2C+%D1%83+%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D1%82+%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%2C+%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BB+%D0%B8%D1%85+%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8C.+%28+mycampus+argosy+edu+home+page++%2C+jim+lupient+bargain+lot+st+louis+park++%2C+nrp+classes+in+san+francisco+%29+%22Tous+au+%22%22+Kehler+Flugtage+2012+%22%22+09+et+10+juin+2012%22+%0D%0A&newcomment_author=SABRINAgaF&newcomment_author_email=ide.a.s.i.nte.r.i.o.rs.de.si.gns%40gmail.com&newcomment_author_url=http%3A%2F%2Ftrading.nef2.com&action=&comment_ID=&comment_post_ID=&status=&position=-1&checkbox=0&mode=dashboard&_ajax_nonce-replyto-comment=68d720709d
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message795017/?result=reply#message795017
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795375/?result=reply#message795375
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798837/
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/news-fiji-finance-current-news-http-reaestate-nef2-com/
  pennsylvania.remmont.com
  http://xn--iba5a17rhaao8rsry95r0baus40c.lmteck.com/viewthread.php?tid=149364&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782993/?result=reply#message782993
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799420/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798596/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3229/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795722/?result=reply#message795722
  http://lkh1.com/bbs/home.php?mod=space&uid=166610
  http://radvsegda.ru/blog/7988/8259
  http://confettisrealmmc.fluctis.com/forum/showthread.php?tid=267023
  http://forum.soundspeed.ru/member.php?224318-REMONThic
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12790/
  http://forum.chupa-mos.com/index.php
  http://forum.remmont.com/the-reverse-side-of-the-moon-or-why-the-germ-died/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183316/message781066/?sessid=4c483f1b93ef688ede0e2d7935c39aac&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775533/?result=reply#message775533
  http://stm35.ru/blog/skidki-na-vse-motory-ns-marine-yaponiya-k-23-fevralya/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784163/?result=reply#message784163
  http://ostrovskogo.com.ua/index/8-1580
  http://bbs28.hcwang.cn/home.php?mod=space&uid=14830405&do=profile&from=space
  http://www.reforcosuperior.com/forums/topic-tag/arguments-hotels-news-advanced-news-remmont-com/
  http://focol.in/forums/topic/facts-corpus-christi-finance-daily-news-remmont-com/
  [/b]

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *