Opstijgen langs de ladder met 12 sporten, een bezinningstekst voor de tweede week voorafgaand aan Kerst

Bezinningstekst voor de tweede week voorafgaand aan Kerst.003

 

Op een dag, terwijl hij bezig was het timmermans-gereedschap klaar te leggen, zei hij: Deze werktuigen doen mij denken aan die, welke gebruikt worden in de werkplaats van de ziel waar alles wordt gemaakt uit denken en waarmee wij ons karakter opbouwen.

Wij gebruiken de tekenhaak om al onze lijnen af te meten, om de krommingen in de weg recht te trekken en het hoekige in onze leefwijze eerlijk en recht te maken.

Wij gebruiken de passer om rond onze hartstochten en begeerten cirkels te trekken om ze binnen de grenzen van de gerechtigheid te houden.

Wij gebruiken de bijl om de knoesten, de nutteloze en onbehouwen trekken in ons karakter weg te hakken, waardoor het karakter harmonisch wordt.

Wij gebruiken de hamer om de waarheid naar binnen te drijven en timmeren alles zo vast tot zij een deel van het geheel is geworden.

Wij gebruiken de schaaf, om de ruwe en oneffen oppervlakken van blok en plank, die de tempel voor de waarheid gaan bouwen, effen te maken.

De beitel, de liniaal, het schietlood en de zaag zijn alle nodig in de werkplaats van de ziel.
En dan deze trap met zijn drie treden geloof, hoop en liefde; waarmee wij opklimmen tot het gewelf van reinheid in leven.

En langs de ladder met de twaalf sporten stijgen wij tot de top en is het doel van het leven bereikt: de bouw van de tempel van de volmaakte mens.

Bron: hoofdstuk 20 van het Aquarius Evangelie