Een selectie van reacties van deelnemers aan Spirituele Kerst 2015-2016, tweede editie

 Reactie Spirituele Kerst 2.043 Evenals de eerste editie van Spirituele Kerst in 2014-2015 heeft de tweede editie van dit online programma (in 2015-2016) veel positieve schriftelijke reacties van deelnemers ontvangen. Hieronder volgt een selectie van reacties die onder de dagteksten zijn gepost.

Met grote innerlijke vreugde en ontroering heb ik kennis gemaakt met de rijke inhouden. Ik ben het Aquarius evangelie gaan lezen en andere literatuur van de rozenkruisers.
 De wil om mezelf te scholen is aangewakkerd en ik hoop en geloof dat ik de kracht zal vinden om dit pad te blijven volgen in Liefde en Vertrouwen. Ankie

Opnieuw veel dank voor deze ‘Stromen van Levend Water’. Wat mij betreft is voor deze tijd het Aquarius-Evangelie de bril om de bijbel te lezen en te begrijpen. Anne-Maria

Heerlijk om in zo’n warme jas te kruipen en uitgetild te worden boven het dagelijkse gebeuren van alle dag, dat is wat mij gebeurde bij het luisteren en lezen van de teksten!  Annette

Met grote dankbaarheid heb ik de verhelderende beschouwingen tijdens deze Kersttijd, de 12 heilige nachten, gelezen en op mij in laten werken. Keer op keer ervaar ik deze esoterische teksten als een enorme ondersteuning en bevestiging van het innerlijke pad waar ik mij aan mag ontwikkelen. Carolien

Reactie Spirituele Kerst 2.042Ik beluister de tekst een paar keer en ik ga er nog even mee door. Dat het op deze manier gedeeld kan worden danken we aan de technologie. Steeds meer mensen kunnen dan deelnemen. Naar mijn dochter in Frankrijk stuurde ik ze door. Ze is zeer enthousiast over deze teksten. Juist de gnostiek uit de beschouwingen geven mij het diepere inzicht. Claris

Zo helder en verhelderend. Veel dank weer daarvoor. Ik stuur het veel door naar anderen waarvan ik denk dat deze taal ze zal aanspreken. Claris

Hartelijk dank voor jullie prachtige werk en bijdrage aan de beleving van deze bijzondere tijd. Het was voor mij voeding voor hart, geest en ziel. Ik keek er steeds naar uit.
 Ook de bijdragen via de reacties waren voor mij zeer waardevol. Djoukje

Alhoewel sommige passages moeilijk te volgen zijn en ik er moeite voor moet doen om het te begrijpen word ik toch zeer blij van de delen die ik begrijp. Ik ben van plan om het in boekvorm te bestellen zodat ik notities kan schrijven en telkens teksten terug kan lezen. Engghé

Het is een feest van herkenning en voelt als een warm bad. My home is my castle. Er is een diepe dankbaarheid voor de verbinding die met mijn godskern ontstaat en ik voel de liefde groeien. Gerhard

Temidden van het dagelijks tumult raakten deze teksten mij en leidden mij naar binnen. Het voelt ook heel bijzonder dat veel mensen tegelijkertijd met deze teksten bezig zijn. Hermana

Zeer, zeer onder de indruk van al deze inspirerende teksten. Zoveel voor twee weken, dat ook ik ze uit ga printen. Het ligt niet ‘stil’ na deze periode. Ik zal ze nog veel lezen, erover mijmeren, ermee werken. Inmiddels maak ik bij iedere dag een tekening en dat doet me zo goed. lang niet meer gedaan. Ineke

Mijn doel is wijzer worden en deze cyclus heeft daar wederom aan bijgedragen. Jes

Schitterende lezingen en de mooiste nieuwjaarswens voor de mensheid die je maar kunt krijgen. Troostrijk voor ieder die lijdt aan het leven. Katja

De dag beginnen met het gesproken woord van de vertellingen. Het brengt je tot zwijgen, je weet weer waar het werkelijk om gaat in deze hectische wereld, met al zijn afleiding en verleidingen. Katja

Reactie Spirituele Kerst 2.044De teksten zijn voor mij letterlijk geschenken uit de hemel juist nu ik deze inzichten nodig heb. Lisette

Een cadeau, mezelf de tijd geven om deze bezinning te lezen en binnen te laten komen. Marialenn

Prachtig, herkenbaar, en een steun voor elke dag. Dank hiervoor. Marjan

Dank voor al deze mooie en wijze woorden. Ook al is de stilte, de sleutel tot wijsheid. Maureen

Het was bijzonder leerzaam en inspirerend om aan deze reis te hebben mogen deelnemen. Het programma kwam onverwacht, ongepland op mijn pad en heeft me diep geraakt. Veel herkenning heb ik gehoord en veel bevestiging gekregen voor de keuzen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Nico

Reactie Spirituele Kerst 2.045Vragen die al geruime tijd latent aanwezig zijn, worden beantwoord. Het stemt tot grote dankbaarheid dat dit programma is aangereikt. De tekst vindt weerklank en nodigt uit tot verdieping, tot verinnerlijking. De weg ligt open, lang en onpeilbaar diep. Je hoeft alleen maar de stem van je hart te volgen. Nico

Dank voor deze reeks het laat me inderdaad opzij stappen zodat het wonder kan gebeuren…ik wacht vol verlangen. Peter

Met verwondering heb ik elke dag alle mooie teksten gelezen en sijpelden de tref- woorden naar mijn ziel. Elke dag een warme spirituele douche. Peter

Heel mooi en ontroerend om het licht in mezelf weer te herinneren en bewust te worden. Pieter

Voor het eerst deelgenomen aan dit online-programma. Ik vind de beschouwingen werkelijk prachtig en ze herinneren mij aan bepaalde kennis die er wel zit, maar waarvan ik me niet altijd bewust ben omdat ik vergeet me daarmee te verbinden. Ik word er erg blij van. Renee

Wat een mooie reacties en inspiratie ! Zij geven mij een verbonden gevoel van herkenning en liefde. Dank voor dit mooie geschenk. Roland

Heerlijk om zo in alle rust deze worden tot je te nemen en daarna een wandeling in het verstilde winterse bos. Sietske

De dag te beginnen en voor het slapen gaan de mooie spirituele teksten te beluisteren was een weldaad. Sophie

Gelukkig ben ik gezegend met het verlangen het heilige van de kerst te ontvangen.
Ik wil u daarom bedanken voor deze begeleidingsdagen met heerlijk geestelijk voedsel. Thea

Dank iedereen voor de teksten en voor de reacties. Het raakt me diep, midden in de ‘roos’ zal ik maar zeggen. Therese