Drie kerstgedachten uit de kerstlezing 2015: Spirituele Kerst – De Lichtgeboorte in de mens

Kerstlezing 2015 Spirituele Kerst - de lichtgeboorte in jezelf

De titel van de jaarlijkse kerstlezing van de School van het Rozenkruis sluit in 2015 aan bij het boek en online-programma ‘Spirituele Kerst’ en wordt gehouden op 20 plaatsen in Nederland.

KLIK VOOR PDF MET GEGEVENS OVER DE KERSTLEZING 2015

Kerstgedachte 1

Hoe reageren wij op de winter? Komt bij ons de verborgen zijde van ons zelf meer aan de oppervlakte? Zien we de basisstructuur van onszelf als mens duidelijker? Komt er in ons ook iets tot stilstand en tot rust. Buiten is alles tot zijn eenvoudigste vorm teruggekeerd. Kunnen wij deze eenvoudigste vorm ook terugvinden in onszelf?

Kerstlezing 2015 kerstgedachten Spirituele kerst De Lichtgeboorte in de mens 1

Kerstgedachte 2

Elk mens is zichzelf, maar hij is tegelijkertijd met alle andere mensen verbonden, doordat hij dezelfde emoties kent en dezelfde gedachten kan delen. Die verbondenheid is er al in de baarmoeder, maar eindigt niet na de geboorte. We zijn en leven samen met allemaal andere mensen. En in dit samen leven zit een bijzondere opdracht.

Kerstlezing 2015 kerstgedachten Spirituele kerst De Lichtgeboorte in de mens 2

Kerstgedachte 3

Hoe is het met onze zelfkennis? Hebben we gewerkt aan het opruimen van onze innerlijke barrières? Zijn we zo innerlijk gereinigd? Het antwoord zal nooit volmondig ja kunnen zijn, want het is een proces waar we ons hele leven lang aan zullen moeten wijden. Maar als we dat doen, dan zal langzaamaan blijken dat we geen gebod nodig hebben, dat het leven vanzelf de juiste richting kiest.

Kerstlezing 2015 kerstgedachten Spirituele kerst De Lichtgeboorte in de mens 3

De lezing ‘Spirituele Kerst – de Lichtgeboorte in de mens’ wordt in december 2015 gehouden in Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Den Haag, Egmond aan den Hoef, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zutphen.

Voor verdere verdieping raden we aan: de website www.spirituelekerst.nl voor
1. Het gratis online-programma ‘Spirituele Kerst’
2. Het boek ‘Spirituele Kerst – Handreiking voor bezinning en bezieling rondom Kerstmis en Oud en Nieuw

KLIK VOOR PDF MET GEGEVENS OVER DE KERSTLEZING 2015